Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Příjezd světových rekordmanů

24. 06. 2023 | 10:28

V sobotu ráno zaznamenali organizátoři 62. ročníku ostravské Zlaté tretry příjezdy více hvězd. Mezi nejžhavější jména patří světoví rekordmani Lamecha Girma a Ryan Crouser.

Girma, který před necelými dvěma týdny na mítinku Diamantové ligy v Paříži překonal časem 7:23.81 minuty v závodě na 3000 metrů přes překážky 25-leté historické maximum, se vrací do Evropy po krátkém pobytu doma v Etiopii. Náročný přesun z Addis Abeby do Vídně a následně do Ostravy, však po příjezdu na sobě nenechal znát. Přicestoval také se svými sourozenci, bratrem Diribem a sestrou Sigit, kteří také poběží patnáctistovku. Pro Girmu půjede o první start na trati 1500 metrů od roku 2021 a jeho aktuální forma naznačuje, že dosavadní osobní rekord 3:33.77 bude v ohrožení. Odpoledne si byl zaběhat, samozřejmě.

Dlouhou cestu váži do Ostravy i druhý světový rekordman na startovní listině mítinku. Po zdlouhavém leteckém přesunu z Arkansasu, zahrnujícím dva přestupy, přibližně hodinu před obědem, dorazil i Američan Ryan Crouser. I pro něj bude úterní start prvním od překonání vlastního světového rekordu ve vrhu koulí (23.56) z konce května. Mimo jiné půjde o jeho letošní premiéru v rámci evropského závodu a po kvalitní přípravě se bude chtít zámořským divákům předvést naplno. "Cítím se výborně, mám za sebou od závodu v Los Angeles, kde jsem překonal světový rekord, skvělé tréninkové období. Už se těším na závod. Věřím, že předvedu kvalitní výkon."

 

 

[ ...zpět ]

© 2020 Sdružení sportovních klubů Vítkovice, z. s. | made 7M