Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Olympijský vítěz v běhu na 400 m Steven Gardiner je připravený potěšit sebe i fanoušky

26. 05. 2024 | 14:37

Bahamský sprinter Steven Gardiner se jako první z atletických hvězd setkal s novináři před startem Zlaté tretry v Ostravě. Olympijský vítěz v běhu na 400 metrů z Tokia 2021 prozradil v neděli 25. května na mediálním briefingu v hotelu Clarion v Ostravě, proč se na mítink, který je součástí zlaté kontinentální série, tak moc těší.

Mistr světa z Dauhá v roce 2019 nestartuje příliš často a o to je jeho start cennější. Jeho osobní rekord 43,48 s patří k nejrychlejším časům historie. Na Tretře se již představil v roce 2019, kdy ale povětrnostní podmínky nebyly úplně ideální.

gardiner

Jsem strašně rád, že můžu být tady v Ostravě a chtěl bych předvést nějaký dobrý výkon nejen pro mě, ale také pro všechny fanoušky tady v Ostravě,“ řekl Gardiner.  „Bude to můj poslední start před olympijskou kvalifikací na Bahamách. Bude to skvělý závod, a když budu v úterý startovat, tak bych chtěl překvapit i sám sebe,“ řekl osmadvacetiletý sprinter.

Rekord mítinku stále drží LaShawn Merritt s časem 44,16 z roku 2014, ale obhájce olympijského zlata nechce mluvit o možných časech: „Chci tam prostě jít a snažit se o co nejlepší výkon. Až uvidím časomíru, chci být spokojený a chci vidět dobrý čas. Kdyby to bylo něco jako 44,0, budu mít dobrý den, ale nechci mluvit o časech.“

Neporazitelný Gardiner

Gardiner měl v této venkovní sezóně tři starty a připsal si tři vítězství. „Forma je tam. Cítím se dobře. Jsem si jistý, že v úterý to bude dobré,“ potvrdil běžec, který do Ostravy dorazil už v pátek.

Naposledy prohrál závod v roce 2017 (kromě závodů, které nedokončil) – když skončil druhý v Londýně na mistrovství světa v atletice.

Přesto se od Tokia 2021 mnoho věcí změnilo. „Noví soupeři, nové tváře: Nejlepší je zůstat zdravý a udržet si formu, každý rok se to mění, ale nemůžeme to ovlivnit. Musíte se soustředit jenom na sebe,“ vysvětluje Gardiner.

„Může se stát cokoli a kdokoli může mít dobrý nebo špatný den. Nechci nikoho vyzývat. Chci se soustředit jen na svůj závod,“ dodal, když přemýšlel o startovním poli v Ostravě.

Vybral si závod v Ostravě, i když mohl startovat i na mítinku Diamantové ligy: „Ostrava je skvělá a doufám v pěkné počasí. Líbilo se mi tu, tak proč se nevrátit,“ říká atlet, který pravděpodobně bude mít ještě jeden start po bahamské kvalifikaci a potom bude obhajovat své zlato na olympijských hrách v Paříži. „Žádný tlak na kvalifikaci, už jsem kvalifikován. Je to malá země, méně než 400 000 obyvatel – takže téměř stejně jako Ostrava. Pamatuji si, že když jsem vyhrál Zlatou tretru, hned potom pršelo,“ připomíná a zve všechny fanoušky, aby přišli podpořit atlety na mítink v úterý 28. května.

Zveme všechny, aby přišli a sledovali show na Zlaté tretře v Ostravě!

 

[ ...zpět ]

© 2020 Sdružení sportovních klubů Vítkovice, z. s. | made 7M