Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Olympijský šampion Jacobs se připravuje na Řím, De Grasse se cítí i na rekord mítinku

27. 05. 2024 | 15:17

59. ročník Zlaté tretry Ostrava bude mít v úterý 28. května na startu dva olympijské šampiony z Tokia 2021. Italský zlatý medailista na 100 metrů Marcell Jacobs bude mít na Městském stadionu ve Vítkovicích premiéru. Pro zkušeného kanadského zlatého medailistu v běhu na 200 metrů Andre De Grasse to bude čtvrtý start zde. A jako bonus plánuje závodit na 100 i 200 metrů.

A_PAL_002321074

Marcell Jacobs je zvědavý na svou premiéru v Ostravě:

Nemohu se dočkat, až zítra půjdu na dráhu. Mám ještě dva závody před mistrovstvím Evropy. Tuto sezónu je můj hlavní cíl obhájit titul mistra Evropy a snažím se teď najít svou nejlepší formu. Musím ještě dát dohromady pár věcí. Změnil jsem trenéra, změnil jsem všechno, takže potřebuji hodně závodit, ale jsem ve formě. Nemohu se dočkat, až zítra budu závodit.

O očekáváních na domácím mistrovství Evropy v Římě:

Požádal jsem všechny své tréninkové partnery, aby přijeli do Říma a fandili mi. Musím na všem ještě hodně zapracovat.  Nemyslím jenom na samotné provedení běhu, ale prostě na to, že musím běžet rychle. A chci si to zároveň užít, běžet a být rychlý.  Můžeme tam získat mnoho medailí. Požádal jsem Andreho, aby tam přišel fandit. Poprvé nebudeme soupeři.

O společném tréninku s De Grassem:

Je to úžasné. V Římě jsem vždycky trénoval sám, teď pracuji ve skupině a všechno se změnilo. Teď se můžeme navzájem každý den posouvat. Je to soutěž každý den a trénovat s Andrem je hodně zábavné. Sdílíme každý moment, moc se mi to líbí.

A_PAL_002320835

De Grasse si věří i na rekord mítinku Usaina Bolta v běhu na 200 metrů

V Ostravě jsem již běžel třikrát, ale tentokrát věřím, že to bude nejlepší. Předtím jsem neměl moc štěstí na počasí. Zítra to vypadá nadějně, takže věřím, že mi podmínky pomůžou a uvidíme rychlé časy.

O závodech v Ostravě:

Rád sem jezdím. Tentokrát bude dobré počasí, snad nebude pršet. Těším se na závod a na to, že si to prostě užiju. Je to můj čtvrtý závod zde a je to jeden z mých oblíbených mítinků.

O možnosti překonat rekord mítinku Usaina Bolta:

Myslím, že to dokážu. Měl jsem několik dobrých tréninků v posledních týdnech. Je to můj druhý závod na 200 m této sezóny. V prvním jsem se cítil docela dobře. Dávám dohromady dobré výkony. Měl bych být schopen dosáhnout času pod 20 sekund a přiblížit se k rekordu mítinku. Naposledy jsem tu vyhrál s časem 19,91 a počasí bude tentokrát lepší.

O společném tréninku s Jacobsem:

Je dobré mít ho tam, miluji mít tréninkové partnery. Když přišla příležitost a Marcell mě oslovil s tím, že bych mohl být jeho tréninkovým partnerem, byl jsem nadšený. Přijel na 5-6 měsíců na Floridu a teď jsem já šel do Itálie, abych s ním trénoval. Navzájem se posouváme a to by mi mělo pomoci běhat rychle.

O pobytu v Itálii:

Užívám si italskou kuchyni. Moje oblíbené jídlo je špagety carbonara. Jím hodně těstovin, ale ne příliš. Je dobré být v Rieti. Řím není daleko a je to jedno z mých oblíbených měst. Je dobré jezdit na evropské závody bez únavy a časového posunu. Plánuji, že se snad půjdu podívat na Marcellovy závody na mistrovství Evropy v Římě. Nikdy jsem nebyl na mistrovství Evropy.

O svých plánech pro období před olympiádou:

Právě teď tvrdě trénuji, proto jsem chtěl zde závodit dvakrát, abych otestoval svou kondici a výdrž před kanadskou kvalifikací. Možná se zúčastním ještě jednoho mítinku, pak pojedu do Kanady, a pak se vrátím zpět do Rieti na trénink. Možná do Olympiády stihnu ještě dva nebo tři mítinky.

 

[ ...zpět ]

© 2020 Sdružení sportovních klubů Vítkovice, z. s. | made 7M